[ Billede: Undervisningsministeriets logo ]




1. Forord

Der har gennem de senere år vist sig den tydelige tendens, at der eksisterer et markant behov for brancherettede tilbud om videreuddannelse af ledere og potentielle ledere inden for hotel- og restaurantområdet.

Behovet for i højere grad at professionalisere hotel- og restauranterhvervet handler ikke blot om de rent faglige kerneydelser, som branchen kendetegnes ved, men også om det almene købmandskab, der knytter sig til det at drive en virksomhed på lønsom vis.

For at sikre stærke og levedygtige virksomheder er det således en nødvendig forudsætning, at virksomhedens daglige ledelse besidder et grundlæggende og operationelt kendskab til økonomi, retlige forhold, afsætning, organisation og ledelse.

Nærværende vejledning, benævnt "Lederuddannelsen for Hotel- og Restaurantbranchen", er udvidet med udgangspunkt i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 286 af 3. maj 1993 "Bekendtgørelse om uddannelse af ledere af håndværksvirksomheder". De uddannelsesmål og -regler, der er fastlagt i bekendtgørelsen er således alene styrende for uddannelsen.

Vejledningen giver forslag til, hvorledes uddannelsen og undervisningen kan tones og tilrettelægges, således at den bedst imødekommer netop den målgruppe inden for hotel- og restaurantområdet, der er nævnt ovenfor.

Sigtet med vejledningen er at nå et ensartet højt kvalitetsniveau på de udbydende skoler. Vejledningen er ikke af foreskrivende art, men sigter alene mod at give den enkelte skole og underviseren inspiration til tilrettelæggelse og gennemførelse af uddannelsen og undervisningen.

Niels Jørgen Nordbøge
Undervisningsinspektør

Undervisningsministeriet
Kontor for voksenuddannelser



Forsiden | Næste kapitel