[ Billede: Undervisningsministeriets logo ]




2. Uddannelsens titel

"Lederuddannelsen for Hotel- og Restaurantbranchen", i henhold til Bekendtgørelse om uddannelse af ledere af håndværksvirksomheder, nr. 286 af 3. maj 1993.

 

 

3. Uddannelsens formål og varighed

Lederuddannelsen skal tilgodese de personer, der er i beskæftigelse i branchen, som har en faglig uddannelse og minimum 2 års erfaring, men som samer kundskaber inden for ledelses- og virksomhedstekniske fag. Formålet er at skabe en uddannelse på mellemlederniveau, der tager udgangspunkt i en praktikers hverdag, og som kan gennemføres samtidig med, at deltagerne arbejder fuld tid.

Ifølge bekendtgørelsens §6 er den normerede uddannelsestid for hvert modul 12,5% af et arbejdsår. Dette svarer til 25 fulde arbejdsdage (undervisningsdage) eller omkring 185 arbejdstimer, som forudsættes at være kursusdeltagerens samlede arbejdsindsats. Det vejledende lektionstal vil normalt ligge på 60 lektioner pr. modul. I de 25 arbejdsdage er indbefattet deltagerens arbejdsindsats i forbindelse med forberedelse til undervisningen, praktiske øvelser, opgaveløsning, direkte undervisningstid og deltagelse i prøven.

Placering af de 60 lektioner på hvert modul skal afpasses efter lokale forhold, men i denne vejledning foreslås det, at uddannelsen tilrettelægges således, at der er mulighed for at gennemføre de fire moduler, uddannelsen består af, i løbet af 2 år, hvor undervisningen gennemføres med 3 lektioner, en gang ugentligt. Uddannelsen er modulopbygget. Modulerne kan tages hver for sig og varer således ca. 1 semester.

Uddannelsen er modulopbygget og skal som sådan kunne gennemføres med et modul ad gangen. Dette kan enten gøres i et forløb, hvor man starter fra modul 1 og bygger videre fortløbende, men det skal også kunne lade sig gøre at tage moduler enkeltvis, hvis et modul indeholder de fag, som man ønsker at dygtiggøre sig i. Man skal dog have gennemført modul 1 - 3 forud for deltagelse i modul 4.



Forsiden | Næste kapitel