[ Billede: Undervisningsministeriets logo ]

Forord

 

 

 

I 1995 udsendte Undervisningsministeriet Betænkning nr. 1301, En samlet uddannelsesstrategi på iværksætterområdet. På baggrund af betænkningen præsenterede Undervisningsministeren en redegørelse til Folketinget, "Et handlingsprogram for dansk selvstændighedskultur: Iværksætteri og innovation".

En fagbeskrivelse for et særligt valgfag i erhvervsuddannelserne, Selvstændighedskultur og iværksætteri og en lærervejledning hertil er en del af Erhvervsskoleafdelingens opfølgning på ministerens redegørelse.

Det overordnede mål med dette og øvrige initiativer i handlingsprogrammet er at styrke den danske selvstændigheds- og innovationskultur samt at skabe flere iværksættere og initiativrige medarbejdere i virksomheder og på andre arbejdspladser.

Fagbeskrivelsen er udsendt til alle erhvervsskoler i 1997. Den blev udarbejdet af den samme arbejdsgruppe, som har udarbejdet denne vejledning til valgfaget. I vejledningen præsenteres didaktiske og pædagogiske overvejelser i forbindelse med gennemførelse af valgfaget og fire konkrete forslag til undervisningsforløb med forslag til samarbejde med andre undervisningsfag.

Erhvervsskoleafdelingen har finansieret udarbejdelse og udgivelse af publikationen.

 

Steen Albertsen
Undervisningsministeriet
Erhvervsskoleafdelingen
Juni 1998



Forsiden | Indholdsfortegnelse | Næste kapitel