Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Anmeldelse

Bekg. nr. 495 af 31. maj 2000, § 9



Anmeldelsesfrist: 1. december og 1. oktober.

Konvolutten mærkes »Anmeldelse« samt påføres skolekode.

Skolerne bedes være opmærksomme på den nye anmeldelsesfrist for maj/juni prøverne.

På grundlag af tilkendegivelser fra eleverne om indstilling til prøverne udfylder skolen rubrikkerne Antal hold (klasser) og Antal elever for hvert enkelt fag. Samtidig bedes skolen udfylde, om evt. beskikket censur ønskes i 1 eller 2 dage. Der sættes kryds i feltet med 2 dage, hvis man har hold, der er så store, at det er nødvendigt at afholde den enkelte prøve over 2 dage. Disse oplysninger er vigtige for ministeriet, da de danner grundlag for planlægningen af den beskikkede censur. Det henstilles derfor til skolen, at oplysningerne gives så realistisk som muligt.

Rubrikken Bemærkninger udfyldes, hvis skolen har oplysninger, som er vigtige for ministeriets planlægning af den beskikkede censur. Sådanne bemærkninger kan fx være oplysninger om, hvorvidt beskikket censur ønskes i et bestemt fag, eller om der er arrangeret lejrskole i den mundtlige prøvetermin.

Sidste frist for, at en elev kan tilmelde sig prøve eller ændre niveau, er 7 kalenderdage før første skriftlige prøvedag. Skulle en elev ændre niveau, til- eller framelde sig prøve mellem anmeldelsesfristen og 7 kalenderdage før første skriftlige prøvedag, indsender eller telefaxer skolen kopi af anmeldelsesblankettens side 3 med de korrigerede oplysninger til Uddannelsesstyrelsen, Folkeskolens afsluttende prøver, jf. prøvebekendtgørelsens § 5 stk. 6.

Opgaverne til de skriftlige prøver vil blive afsendt fra ministeriet i så god tid inden den skriftlige prøvetermins begyndelse, at skolen ved telefonisk henvendelse til ministeriet vil kunne rekvirere yderligere eksemplarer af opgaver, hvis antallet af opgaver ikke er i overensstemmelse med det anmeldte elevtal.

  • Blanketsættets blad 1 og 2 indsendes til Undervisningsministeriet
  • Blanketsættets blad 3 er skolens kopi
  • Blanketsættets blad 2 vil blive tilbagesendt til skolen som følgeseddel sammen med opgaverne til de skriftlige prøver.

Mundtlig beskikket censur

I henhold til prøvebekendtgørelsens § 24 kan Undervisningsministeriet beslutte at beskikke censorer til de mundtlige og praktiske prøver. Skolen kan altså ikke fravælge en af ministeriet beskikket censor.

Den enkelte censor er beskikket i et bestemt fag og skal normalt kun bedømme et hold på hver skole. Det er skolens leder, der bestemmer, hvilket hold den beskikkede censor skal bedømme.

Skolens leder fastsætter tidspunktet for prøvernes begyndelse, men af hensyn til såvel elever som lærer og censor bør prøverne afvikles inden for tidsrummet kl. 8.00 - ca. 15.30. For kommunale ungdomsskoler gælder, at prøverne kan afvikles indenfor et tilsvarende tidsrum.

Hvis censor skal bedømme et hold ved 10.-klasse-prøven, og der fra samme hold/klassetrin er elever, der har indstillet sig til folkeskolens afgangsprøve i faget, bestemmer skolens leder, om censor også skal medvirke ved denne prøve.

I prøveterminen maj-juni 2001 vil de beskikkede censorer ved de mundtlige prøver blive udsendt i uge 24, dvs. i perioden mandag den 11. juni - fredag den 15. juni 2001. Beskikkede censorer ved de praktiske prøver vil blive udsendt i uge 22, dvs. i perioden tirsdag den 29. maj - torsdag den 31. maj 2001.

Indstilling af beskikkede censorer

Ministeriet modtager gerne løbende indstilling af lærere som beskikkede censorer. Hvis en skoleleder ønsker at indstille en lærer som beskikket censor, kan skolelederen rekvirere et indstillingsskema hos Uddannelsesstyrelsen, Området for Grundskolen, Prøvesektionen.

For de censorer, der allerede har tilkendegivet, at de ønsker at være beskikket som mundtlig censor fx i en 3-årig periode, udsender ministeriet automatisk forespørgsler gennem skolelederne, om den pågældende censor ønsker og kan godkendes til at fortsætte som mundtlig censor.

Ministeriet dækker censors rejse- og opholdsudgifter iht. cirkulære af 30. juni 2000, cirkulære om tjenesterejseaftalen, der er indgået mellem Finansministeriet og bl.a. Lærernes Centralorganisation. Udgifter i forbindelse med censors tjenestetid vil ikke blive refunderet.

Denne side indgår i publikationen "Orientering om folkeskolens afsluttende prøver 2001" som kapitel 1 af 20
© Undervisningsministeriet 2000

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top