[ Billede: Undervisningsministeriets logo ]


Samarbejdet med lokalbefolkningen

Profilering - lokalt kulturcenter - institutioner mv.

Loven giver mulighed for, at den enkelte skole kan fungere som kulturcenter i lokalområdet inden for de rammer og retningslinier, kommunalbestyrelsen har fastsat - se hæfte 8. Gennem tilbud om forskellige aktiviteter på skolen kan den synliggøre sig i lokalsamfundet og inddrage det i undervisningen og i skolens aktiviteter i øvrigt.

Eksempel

  • Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens deltagelse i den overordnede planlægning af aktivitetsniveauet i lokalområdet. Skoleledelsen sørger for, at skolens årsplan for aktiviteter er en del af den fælles aktivitetskalender for lokalområdet.
  • Skolebestyrelsen fastsætter principper for oprettelse af en forældreforening ved skolen. Skolens forældregruppe udgør foreningen. Hver klasse på skolen vælger en repræsentant til bestyrelsen. En repræsentant fra skolebestyrelsen er sekretær for bestyrelsen.
  • Det er bestyrelsens opgave at gennemføre fælles sociale og kulturelle aktiviteter for skolens elev- og forældregruppe samt gennemføre kulturelle arrangementer, som henvender sig til hele lokalområdet.

Arrangementerne for hele lokalområdet kan fx være forskellige musikarrangementer og foredrag.


 

 



Forsiden | Forrige Kapitel