Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo





3. It i skolen

Flere computere i folkeskolen

Fra mere end 60 og ned til kun fem elever per computer i folkeskolen.

Kilde: www.cis.emu.dk

97 % af computerne i folkeskolen har internetadgang

Andel undervisningscomputere med internetadgang i folkeskolen.

Kilde: UNI•C Statistik & Analyse. Data fra 2006.

Danmark ligger næsthøjest i EU mht. computere med internetadgang i grundskolen

Når vi ser på antallet af undervisningscomputere med adgang til internettet per 100 elever i grundskolens 1.-6. klasse i Danmark og udvalgte EU-lande, ligger Danmark næsthøjest.

Anm.: Undersøgelsens data er indsamlet via telefonsurvey med lærere og skoleledelse. Data er indsamlet fra februar til maj 2006, hvor lærerne er blevet bedt om at svare for de seneste 12 måneder. Opgørelsen omfatter 1.-6. klasse på nær for Danmark, hvor tallene omfatter hele grundskolen. Kilde: Empirica: LearnInd 2006 (HTS).Data

96 % af folkeskolens lærere bruger computere i undervisningen

Andel lærere i grundskolens 1.-6. klasse, der har brugt computere i undervisningen inden for de seneste 12 måneder i Danmark og udvalgte EU-lande.

Anm.: Undersøgelsens data er indsamlet via telefonsurvey med lærere og skoleledelse. Data er indsamlet fra februar til maj 2006, hvor lærerne er blevet bedt om at svare for de seneste 12 måneder. Opgørelsen omfatter 1.-6. klasse. Kilde: Empirica: LearnInd 2006 (CTS). Data fra 2006.

98 % af lærerne på de gymnasiale uddannelser bruger computere i undervisningen

Når vi ser på andelen af lærere på de gymnasiale uddannelser, der har brugt computere i undervisningen inden for de seneste 12 måneder, i Danmark og udvalgte EU-lande, ligger Danmark i top.

Anm.: Undersøgelsens data er indsamlet via telefonsurvey med lærere og skoleledelse. Data er indsamlet fra februar til maj 2006, hvor lærerne er blevet bedt om at svare for de seneste 12 måneder. Kilde: Empirica: LearnInd 2006 (CTS). Data fra 2006.

Mange undervisningscomputere med internetadgang på de gymnasiale uddannelser

I 2006 var der i Danmark 37 computere med internetadgang per 100 elever på de gymnasiale uddannelser. Dette tal blev kun overgået af Norge, der havde 40 computere med internetadgang per 100 elever.

Anm.: Undersøgelsens data er indsamlet via telefonsurvey med lærere og skoleledelse. Data er indsamlet fra februar til maj 2006, hvor lærerne er blevet bedt om at svare for de seneste 12 måneder. Kilde: Empirica: LearnInd 2006 (HTS).Data

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Uddannelse – udvalgte nøgletal 2008"
© Undervisningsministeriet 2008

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top