Forrige kapitel Til forsiden tom
Krone
Undervisningsministeriets logo







Quickguide

Her på siden finder du eksempler på materialer, der kan hjælpe dig som underviser til at komme i gang med arbejdet med idéudvikling, innovation og iværksætteri.

Pionerkampagnens hjemmeside

På Pionerkampagnens hjemmeside kan du løbende holde dig opdateret om Pionerprisen og Pionerkampagnens aktiviteter. På siden finder du inspiration, materialer og links, som kan bruges til innovative undervisningsforløb. Tidligere numre af Pionermagasinet kan ses på hjemmesiden, ligesom det er muligt at finde alle udsendte elektroniske nyhedsbreve.

Innovation og iværksætteri på EMU

Hvordan arbejder man med iværksætteri og innovation i skolen? Hvad er en god idé, og hvordan starter man en ny virksomhed? Hvilken forskning er der på området? I alle fag er det vigtigt at kunne se alternative løsninger, men mange synes, det er svært at få ideer. Kan man lære det? Hvad betyder omgivelserne? Og er der teknikker, man kan bruge? Find inspiration her:

Innovationskraft på professionshøjskoler

»Innovationskraft på professionshøjskoler« er titlen på Undervisningsministeriets seneste publikation om innovation og iværksætteri. Publikationen er et idékatalog, som kan give de nye professionshøjskoler inspiration til arbejdet med innovation. Publikationen kan hentes her:

Entreprenørskabssøjlen på EMU

Entreprenørskabssøjlens formål er, at ingen forlader uddannelsessystemet, uden at de har haft mulighed for at modtage en undervisning, der fremmer kompetencerne inden for innovation og iværksætteri. Her findes information om entreprenørskabssøjlen:

Entreprenørskab i de videregående uddannelser

I Undervisningsministeriets publikation »Entreprenørskab i de videregående uddannelser « gives en vurdering af, hvor der mangler uddannelsesmuligheder inden for innovation og iværksætteri i de videregående uddannelser, og en række helt konkrete forslag til, hvordan behovene kan dækkes. Publikationen kan hentes her:

Innovation i erhvervsuddannelserne

Hjemmesiden samler information om innovation og iværksætteri til brug i erhvervsuddannelserne, herunder publikationer, links og nyheder inden for feltet. Se hjemmesiden: www.eud-innovation.dk
Hjemmesiden med adgang til en række tematiske publikationer og de øvrige materialer, som findes her, er et resultat af »Udviklingsprogrammet Innovation og Iværksætteri i EUD«, som Økonomi- og Erhvervsministeriet, Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser samt Undervisningsministeriet står bag. Den Flerfaglige Professionshøjskole i Region Hovedstaden - Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse har forestået det praktiske arbejde i udviklingsprogrammet.

Undervisningsministeriets hjemmeside om talent og innovation

Undervisningsministeriets hjemmeside om talent og innovation er en bredt dækkende side, hvor der kan findes artikler om forskellige innovationsprojekter, publikationer om innovation og talent til download samt en række nyheder om, hvad der sker inden for feltet innovation og talent.

DR's undervisningsmateriale

En samling af digitale læringsressourcer for de gymnasiale uddannelser, hvor der blandt andet findes materiale om iværksætteri.
Adgang er abonnementsbaseret.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "PIONERMAGASINET 03"
© Undervisningsministeriet 2008

Forrige kapitel Til forsiden tom
Til sidens top