Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo







Indledning

Med Ændring af lov om erhvervsuddannelser og forskellige andre love og om ophævelse af lov om grundlæggende socialog sundhedsuddannelser og lov om landbrugsuddannelser, lov nr. 561 af 06/06/2007 blev det muligt at gennemføre social- og sundhedsuddannelsen (social- og sundhedshjælper og -assistent) som Grunduddannelse for Voksne, herefter kaldet GVU. For erhvervsuddannelserne har muligheden eksisteret siden 2000.

Hensigten med denne publikation er at udbrede GVU på SOSU-uddannelsens område. Undervisningsministeriet har tidligere udgivet publikationen Realkompetencevurdering i EUD – praktiske muligheder (2006), hvori metodik og proces for kompetencevurderingen er behandlet. Informationerne i publikationen fra 2006 er ikke gentaget i herværende publikation, så den fuldstændige vejledning fås ved læsning af begge publikationer.

Vejledningen skal tjene til at give en SOSU-vinkel på GVU og dermed forhåbentlig inspirere SOSU-skoler og andre udbydere af social- og sundhedsuddannelsen til dels at informere om og tilrettelægge GVU-forløb for voksne, dels at indtænke GVUmuligheden ved realkompetencevurdering af alle SOSU-elever.

Vægten i publikationen er først og fremmest lagt på fem cases, som skal illustrere mulige GVU-planer for voksne med forskellige erfaringer.

På Undervisningsministeriets hjemmeside www.uvm.dk er der en særlig side om GVU. Her findes der en lang række informationer om ordningen, herunder spørgsmål/svar til GVUreglerne.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Realkompetence – parat til GVU-start på SOSU"
© Undervisningsministeriet 2008

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top