Censor ved faglige prøver i erhvervsuddannelserne

 

 

FORORD

 

 

Det er et ansvarsfuldt hverv at være censor, og som ny censor kan man være usikker på en række forhold i forbindelse med at udføre hvervet.

For at støtte og vejlede censorer ved faglige prøver inden for erhvervsuddannelserne har Undervisningsministeriet anmodet Den Flerfaglige Professionshøjskole i Region Hovedstaden – Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse (DEL) om at udarbejde et materiale med gode råd til censorer. Det er der kommet denne internetpublikation med en video og et arbejdshæfte ud af.

Videoen viser i en række klip tre censorer fra forskellige brancher, der fortæller om deres syn på det at være censor. Videoen vil kunne anvendes som oplæg for eksempel til møder og seminarer for censorer og skuemestre.

Det tilhørende arbejdshæfte indeholder en række gode råd til censorer til udførelsen af deres hverv samt henvisninger til de relevante regler og kan fungere som et dagligt arbejdsværktøj for censorer ved faglige prøver i erhvervsuddannelserne.

Undervisningsministeriet har finansieret udarbejdelsen af materialet og takker de to projektdeltagere Stig Guldberg og Claus Bo Jørgensen, DEL, og filmproducenten, ABCFilm, for deres inspirerende bidrag og produkter.

 

Philip Pedersen

Undervisningsministeriet

Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser

August 2008






Senest opdateret 16.9.2008 af webmaster.