Til forsiden
Krone
Undervisningsministeriets logo

Bruger din virksomhed Elevplan?







Kolofon

Titel: Bruger din virksomhed Elevplan?
Udgiver: Undervisningsministeriet, Institutionsstyrelsen og Controllerkontoret
Institution: Undervisningsministeriet
Copyright: Undervisningsministeriet
Forfattere: Anne Mette Lundin, UniC og Folmer Kjær, itai
Artikelredaktion: Finn Togo og Werner Hedegaard, Undervisningsministeriet
Serieredaktion og produktion: Werner Hedegaard
Anden bidragyder: Malchow A/S (Grafisk tilrettelægning og design), Preben Stentoft (Fotos), Schultz Grafisk (Tryk), Pohl Data (Web)
Emneord: Elevplan, praktikvirksomhed, erhvervsuddannelse

Resumé:
Folderen introducerer det webbaserede planlægningsværktøj Elevplan for praktikvirksomheder, som endnu ikke benytter Elevplan.

Sprog: Dansk
URL: pub.uvm.dk/2006/virksomhed
Den elektroniske udgaves ISBN:
Pris for den elektroniske udgave: 0 DKK
Version: 1.0
Versionsdato: 2006-03-10
Formater: html, gif, jpeg, pdf, css
Inventarliste: index.html, kap01.html, kolofon.html, hel.html, baggr.gif, pilh.gif, pilo.gif, pilv.gif, stdlogo.gif, fors.jpg, edb.jpg, funktioner.jpg, glarmester.jpg, oversigtsside.jpg, scorekort.jpg, screenshot.jpg, telefon.jpg, krone.gif, publikation.css
Publiceringsstandard nr. 2.0


Eventuelle henvendelser af indholdsmæssig karakter rettes til Publikationsenheden i Undervisningsministeriet, tlf. 3392 5223 eller e-mail: pub@uvm.dk

Publikationen er udarbejdet af Institutionsstyrelsen i samarbejde med styregruppe og arbejdsgruppe for det institutionsvendte effektiviseringsprojekt:






Den trykte publikations forside

Resumé

Folderen introducerer det webbaserede planlægningsværktøj Elevplan for praktikvirksomheder, som endnu ikke benytter Elevplan.

 


Indholdsfortegnelse

Værktøj til vejledning
Funktioner i Elevplan
Elevlisten: Virksomhedens overblik
Fordele ved Elevplan
I gang med Elevplan
www.elevplan.dk
Vil du vide mere?

Kolofon
Hele publikationen i PDF-format (382 kB)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Adobe Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.






Værktøj til vejledning

Nu kan din virksomhed få adgang til erhvervsskolernes planlægningsværktøj www.elevplan.dk. Her kan du og eleven i samarbejde med skolen tilrettelægge den bedst mulige erhvervsuddannelse.

Det betyder, at du kan få større indsigt i elevens uddannelse, og at samarbejdet med skolen lettes og forbedres.

Fordelen ved at bruge Elevplan er, at du kan vejlede eleven og planlægge praktikforløbet, så det giver mest relevans for både elev og virksomhed.

Når din virksomhed har indgået en uddannelsesaftale med en elev, får du adgang til skolens undervisningsplan for eleven. Her kan du se, hvilke læringsaktiviteter samt obligatoriske og valgfri fag skolen udbyder og hvornår.

Skolerne benytter Elevplan på forskellig vis. Det vil derfor variere fra skole til skole, hvor detaljerede oplysninger du kan se. Som minimum kan virksomheden altid se elevens uddannelsesbog, karakterer samt planlagte skoleforløb.

Funktioner i Elevplan

Sammen med Uddannelsesbogen – det elektroniske spejlbillede af elevens uddannelsesforløb – er Uddannelsesplanen og Scorekortet de vigtigste funktioner i Elevplan.

I Uddannelsesplanen skruer eleven sin uddannelse sammen. Det sker i samspil med skole og virksomhed på baggrund af elevens forudsætninger, ønsker og behov.

Elevlisten:
Virksomhedens overblik

oversigtssiden kan du holde styr på dine elevers uddannelse, herunder praktiske oplysninger om skoleperioder, karakterer og fravær.

Scorekortet registreres elevens fremdrift. Elev, skole og virksomhed kan her se, hvilke fag og emner eleven har gennemgået på skolen. Mangler eleven et fag eller en del af et fag, viser Elevplan, hvilke læringsaktiviteter der er mest relevante, for at eleven kan komme videre i sin uddannelse.

Efterhånden, som uddannelsesplanen – og dermed scorekortet – udfyldes med de valgfri fag, tegnes det endelige billede af elevens samlede skoleuddannelse.

Fordele ved Elevplan

Ved at lade Elevplan indgå som et dagligt værktøj i virksomheden, får du mulighed for løbende at følge med i:

  • hvad den enkelte elev arbejder med
  • hvordan skolen tilrettelægger undervisningen
  • fremdrift for den enkelte elev
  • hvilke muligheder den enkelte elev har for at vælge forskellige aktiviteter og valgfri fag.

 

I gang med Elevplan

Hvis du har indgaet en uddannelsesaftale med en elev, er din virksomhed automatisk oprettet i Elevplan. Hvis du ikke kender dit brugernavn og din adgangskode, kan du fa dem oplyst pa den lokale erhvervsskole.

Hvis du benytter det elektroniske modested for elever og virksomheder: www.praktikpladsen.dk, har du ogsa umiddelbart adgang til Elevplan. Brugernavn og adgangskode til de to systemer er ens. Undervisningsministeriet og UNIC stiller begge systemer gratis til radighed for virksomhederne.

www.elevplan.dk

www.elevplan.dk finder din virksomhed:

  • overblik over dine elevers uddannelsesforløb
  • overblik over de specialefag, som din elev kan vælge imellem
  • elevens uddannelsesplan og skolens undervisningsplan
  • en elektronisk samarbejdsplatform for virksomhed, skole og elev, der er tilgængelig via samtlige pc’er med internetadgang.

Det internetbaserede værktøj Elevplan er relevant for din virksomhed:

  • hvis du interesserer dig for, hvad og hvordan dine elever lærer i deres skoleforløb
  • hvis du vil have større overblik over, hvordan den samlede uddannelse tilrettelægges, så eleven lærer mest muligt og får en god uddannelse
  • hvis du vil planlægge elevernes praktikuddannelse og opgaver i forhold til de gældende praktikmål for uddannelsen (se eksempler på praktikmål i skærmklippet nedenfor).

Vil du vide mere?

Elevplan har siden år 2000 været med til at understøtte, at den enkelte elev tilbydes en fleksibel og individuelt tilrettelagt uddannelse.

Elevplan giver et større overblik over indholdet i erhvervsuddannelserne og muliggør nu, at virksomhederne på tæt hold kan følge fremdriften i elevens uddannelse. Det giver mulighed for et bedre samspil mellem virksomhed, skole og elev og kan bidrage til et kvalitetsløft i erhvervsuddannelserne.

De faglige udvalg, som tilrettelægger indholdet af erhvervsuddannelserne, lægger løbende målene for praktikoplæring ind i Elevplan.

Dermed vil sammenhængen imellem skole- og praktikperioder blive styrket og synliggjort yderligere.

Læs mere om Elevplan på http://www.admsys.uni-c.dk under Elevplan.






 

groslash;n streg

Til forsiden
Til sidens top