Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo







10. Forsørgelsesgrundlaget under skolepraktik

Elever, der er optaget til skolepraktik, er i henhold til erhvervsuddannelseslovens § 66 k berettiget til en skolepraktikydelse.

Ydelsen til skolepraktik fastsættes på de årlige finanslove. Ydelsen er afhængig af elevens alder. Der er én sats for elever under 18 år og én sats for elever på 18 år og derover. Elever, der er under anden offentlig forsørgelse, mens de er i skolepraktik, modtager ikke skolepraktikydelse.

Godtgørelsen er skattepligtig som A-indkomst. Der skal imidlertid ikke betales arbejdsmarkedsbidrag af godtgørelsen, da der ikke er tale om en lønindkomst fra et ansættelsesforhold.

Skolens udgifter til SKP-ydelse refunderes skolen. Arbejdsgivernes Elevrefusion administrerer ordningen.

Personer, som ønsker optagelse til skolepraktik, er ikke berettiget til ydelse fra skolen i ventetiden (karensperioden) før optagelsen. Disse personer må eventuelt forsørge sig ved erhvervsarbejde. Det er dog en forudsætning, at EMMA-kriterierne er opfyldt under hele karensperioden. De pågældende har også mulighed for at opnå kontanthjælp, hvis betingelserne herfor er opfyldt, jf. Socialministeriets regler. Karensperioden er på to måneder.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen " Skolepraktik i erhvervsuddannelserne" som kapitel 10 af 14
© Undervisningsministeriet 2006

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top