Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo







Forord

Dette hæfte retter sig mod praktikvirksomheder inden for erhvervsuddannelserne. Formålet er at inspirere, men også at bidrage med konkrete ideer, som kan bruges i arbejdet med at styrke uddannelsernes praktikdel.

Praktikuddannelsen er der ekstra meget fokus på lige nu – ikke mindst i forlængelse af regeringens handlingsplan for globalisering, hvor der både er ambitioner om bedre kvalitet i uddannelserne og ønsker om at mindske frafaldet. Hidtil har fokus været rettet mod skoledelen i uddannelserne, som jo typisk kun udgør en tredjedel af den samlede uddannelsestid i erhvervsuddannelserne.

Styrkelse af praktikuddannelsen kan ske på flere måder: Det kan ske ved at sikre oplærerne et kompetenceløft via uddannelse/kurser. Men det kan også ske ved at tilbyde jer som praktiksted en række værktøjer og ideer, der umiddelbart kan bruges i den daglige oplæring. Det er det sidste, der er sigtet med dette hæfte.

Hæftet er udarbejdet af Morten Piil Hansen og Charlotte Bjerre, begge Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse (DEL). Begge har i en årrække samarbejdet med faglige udvalg og praktikvirksomheder, herunder udviklet og gennemført kurser for oplærere, holdt oplæg for skuemestre med videre.

Undervisningsministeriet har finansieret udarbejdelsen og udgivelsen af hæftet og håber på denne måde at kunne bidrage til arbejdet med at udvikle erhvervsuddannelsernes praktikdel.

Meninger og synspunkter i hæftet afspejler de to forfatteres erfaringer med området.

Roland Svarrer Østerlund
Uddannelsesdirektør
Oktober 2006

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen " Bedre oplæring i virksomheden "
© Undervisningsministeriet 2006

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top