Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Krone
Undervisningsministeriets logo

Iværksætterkulturen skaber råstoffet til Danmarks fremtid







Det er et faktum, at iværksættere og iværksætterkultur har stor økonomisk betydning. Danmark har behov for virkelystne borgere, der tænker anderledes, arbejder kreativt, skaber nye arbejdspladser og større vækst, samt fornyer eksisterende arbejdspladser. Samtidig har den enkelte behov for at kunne agere i en hverdag, der stiller stigende krav til kommunikative, kreative, innovative og faglige kompetencer - kompetencer, som også er tæt knyttet til det at være iværksætter.

Et vigtigt indsatsområde er at sikre, at uddannelsessystemet kan udvikle nye iværksættere og kommende generationer med de innovative kompetencer, som en god placering på det globale marked kræver.

De unges manglende risikovillighed og et utidssvarende syn på at være iværksætter får mange til at vælge den sikre og trygge tilværelse som lønmodtager. Holdningen ligger forankret i det danske velfærdssystem og i lønmodtagerkulturen, og det bliver svært og vil kræve langsigtet strategi og indsats af uddannelsessystemet at bryde mønstret og udvikle stærke iværksætterkompetencer hos de unge.

Hvis uddannelserne styrker børn og unges selvstændighed, mod og virkelyst - og vi derigennem kan ændre kulturen - får vi flere iværksættere, øget værdiskabelse, og Danmark får større vækst.

 

groslash;n streg Denne side indgår i publikationen "Til udvikling af innovation og iværksætterkultur i det danske uddannelsessystem" som kapitel 1 af 11
© Undervisningsministeriet 2004

Forrige kapitel Til forsiden Næste kapitel
Til sidens top