Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Vejledning i grundskolen

 


 

Elever i folkeskolen skal fortsat vejledes på den enkelte skole og i tilknytning til undervisningen. Og de skal fortsat arbejde med uddannelsesplaner, som følger dem videre i uddannelsessystemet og indgår i den videre planlægning og vejledning. Men ansvaret for vejledningen flyttes fra folkeskolerne, kommunernes ungdomsvejledning og ungdomsuddannelsesinstitutionerne til Ungdommens Uddannelsesvejledning.

Vejledningen skal tilrettelægges i samarbejde med skolens ledelse. Skolen skal sørge for, at vejledningssamtaler og arbejdet med at planlægge elevernes uddannelse kan foregå i skolens lokaler og inden for almindelig undervisningstid. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal til gengæld sørge for, at vejledningen i forbindelse med uddannelsesplanlægningen kan indgå i skolens planlægning og undervisning.

Uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering er fortsat obligatorisk i folkeskolen, men Ungdommens Uddannelsesvejledning vil bistå ved tilrettelæggelsen. Såvel folkeskolen som Ungdommens Uddannelsesvejledning kan indstille en elev, der vil i gymnasiet, til optagelsesprøve.

Elever i ungdomsskolens heltidsundervisning vil fortsat få vejledning på skolen, men kommunen kan bede Ungdommens Uddannelsesvejledning om at tage sig af vejledningen.

Fra 2007 har kommunen pligt til at sørge for vejledningen på frie grundskoler fra og med 6. klassetrin, hvis skolen beder om det. Ungdommens Uddannelsesvejledning vil så sørge for vejledning på skolen i forlængelse af undervisningen.

Det samme gælder fra 1. august 2004 for efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler, men de skal betale for vejledningen.

 

Denne side indgår i publikationen "Vejledningsreformen - kort fortalt" som kapitel 2 af 10
© Undervisningsministeriet 2003

 Forrige kapitel Forsiden  Næste kapitel
Til sidens top