Forside   >   Forord

Forord

Kontaktlæreren er en nøgleperson for elever i erhvervsuddannelse – uanset om eleven netop er ved at starte i et grundforløb, eller om eleven er langt inde i sit hovedforløb. Stort set alle eud-lærere er også kontaktlærere. En rolle som har givet lærerne nye udfordringer.

Igennem en række forsøgs- og udviklingsprojekter (FoU) har erhvervsskolerne, DEL m.fl. arbejdet med udvikling af kontaktlærerens rolle og funktion – i forhold til eleverne, i forhold til lærerkolleger og også i forhold til uddannelses- og erhvervsvejlederne. På den enkelte erhvervsskole har nogle kontaktlærere kvalificeret sig gennem interne eller eksterne kurser og er blevet støttet af kontaktlærerkonsulenter.

Denne elektroniske, webbaserede værktøjskasse til kontaktlærerne bygger i høj grad på erfaringerne fra FoU-arbejdet og eksempler fra forskellige skoler. Værktøjskassen stiller en mængde erfaringer, gode råd, inspiration til god praksis, links til nyttig litteratur osv. til rådighed i en lettilgængelig og overskuelig form.

Det er vores opfattelse, at Kontaktlærerens værktøjskasse kan være til stor nytte for nye kontaktlærere og kan medvirke til at kvalificere kontaktlærerarbejdet i det hele taget. Værktøjskassen vil blive opdateret i fornødent omfang f.eks. m.h.t. links.

Uddannelsesstyrelsen har finansieret de bagvedliggende forsøgs- og udviklingsprojekter og udarbejdelse af denne webbaserede værktøjskasse.

Marianne Kragh og Klaus Eskild Jensen
Fagkonsulenter
Undervisningsministeriet
Uddannelsesstyrelsen
Område for de erhvervsfaglige uddannelser
Juni 2003