Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

De gymnasiale uddannelser

Redegørelse til Folketinget



[Billede: Her ses publikationens forside] De gymnasiale uddannelser er undervisningsministerens redegørelse til Folketinget om den kommende reform af det almene gymnasium, højere forberedelseseksamen (hf ), højere handelseksamen (hhx) og højere teknisk eksamen (htx). Redegørelsen blev stillet i udsigt i regeringens handlingsplan for Bedre uddannelser, som regeringen offentliggjorde i juni 2002.

Udspillet, der indeholder regeringens bud på pejlemærker for reformen af de fire gymnasiale uddannelser, lægger primært op til forandringer af det almene gymnasium og hf. For de erhvervsgymnasiale uddannelser, hhx og htx rummer udspillet især fornyelse i uddannelsernes struktur.

Målet med reform af det almene gymnasium er at styrke det faglige niveau og give eleverne bedre studiekompetence og tidssvarende almendannelse. Der lægges vægt på klare mål for undervisningen, nye eksamensformer, samspil mellem fagene, elevaktiverende arbejdsformer og nye krav til elevernes aktive deltagelse i undervisningen. Desuden er det målet at opnå en bedre samordning mellem uddannelser gennem koordinerede grundforløb og studieretninger samt valgfag på tværs af uddannelserne.

Indhold:

Forord
1. Indledning
2. Struktur for de gymnasiale uddannelser
3. Indholdet i reformerne
4. Kompetencer og overgang til videregående uddannelse
5. Institutionelle rammer
6. Bilag

Kolofon
Hele publikationen uden grafik
Hele publikationen i printervenligt format (Adobe Acrobat)

Undervisningsministeriet
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Telefon 33 92 50 00

© Undervisningsministeriet 2003
Teksten må med kildeangivelse frit anvendes.


 

 Næste kapitel
Til sidens top