Næste kapitel
[ Undervisningsministeriets logo ]

Elevens personlige uddannelsesplan





[Billede: Publikationens forside.] Med den personlige uddannelsesplan kan den enkelte elev i princippet selv sammensætte og "bygge sin egen erhvervsudannelse". Planen er omdrejningspunktet for en ny måde at tænke uddannelse og undervisning på og stiller store krav til skolernes og lærernes pædagogiske nytænkning. I den omstillingsproces må alle på skolerne medvirke.

Dette hæfte handler om, hvordan eleven, læreren og kontaktlæreren sammen kan arbejde metodisk med uddannelsesplanen, om sammenhængen med uddannelsesbogen - og om elevens og lærerens nye roller, opgaver og funktioner.

Hæftet henvender sig til alle lærere og ledere på erhvervsskoler.

Erhvervsuddannelsesreform 2000 betyder store udfordringer - organisatoriske som pædagogiske - for hele erhvervsskolesystemet. Undervisningsministeriet har i samarbejde med DEL tilrettelagt en serie af inspirationshæfter til brug for skolernes og lærernes arbejde med at levendegre de tanker, reformen bygger på.

Hæfterne hænger sammen både med hensyn til design, omfang og opbygning, i valg af temaer og ved en nytænkning af begrebet helheds- og praksisorienteret undervisning. I alle hæfter indgår konkrete eksempler og metodiske overvejelser med inddragelse af pædagogisk og didaktisk teori.

Indhold:

Forord

  1. Indledning
  2. Uddannelsesplanen
  3. Hvordan man arbejder med den personlige uddannelsesplan
  4. Før, under og efter
  5. Vi synes også at...
  6. Litteratur
  7. Bilag 1
  8. Bilag 2
  9. Bilag 3

 

Kolofon
Hele publikationen uden grafik
Hele publikationen i printervenligt format (Adobe Acrobat)

Undervisningsministeriet
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Telefon 33 92 50 00

© Undervisningsministeriet 2000
Teksten må med kildeangivelse frit anvendes.

TILBAGE TIL UNDERVISNINGSMINISTERIETS STARTSIDE
 Næste kapitel
Til sidens top