Taksteftersyn

BYGNINGSTAXAMETER

 

[ Billede: Forsiden af publikationen ] Taksteftersyn - Bygningstaxameter er en fortsættelse af det almindelige taksteftersyn, som Undervisningsministeriet offentliggjorde i marts 2000. Hvor det almindelige taksteftersyn analyserede udvalgte uddannelser og deres takster, fokuserer denne rapport på de ordninger for selvejende institutioner, der fastsætter institutionens tilskud til lokaleforsyning. Perspektivet for denne undersøgelse er dermed i højere grad institutionen end den enkelte uddannelse.

Rapporten beskriver tidligere bygningsfinansiering og nuværende bygningstaxameterordninger på fire institutionsområder: frie grundskoler og private gymnasier, frie kostskoler, erhvervsskoler samt selvejende institutioner for videregående uddannelse. For visse områder er der lagt speciel vægt på de ofte ganske indviklede sær- og overgangsordninger.

Ansvaret for bygningerne er nu i større grad end tidligere placeret hos institutionerne selv. Derfor har det været interessant at vurdere, hvordan de nye ordninger har påvirket institutionernes adfærd. Ligeledes vurderes den samlede økonomi i de forskellige ordninger.

Endelig anbefaler rapporten et antal simplificeringer af de nuværende ordninger for at sikre større gennemskuelighed og en mere ensartet takstudvikling områderne imellem.

 

 

Hele publikationen i printervenligt format (Adobe Acrobat 1,1 MB)

Undervisningsministeriet
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
Telefon 33 92 50 00

© Undervisningsministeriet 2000
Teksten må med kildeangivelse frit anvendes.

 

TILBAGE TIL UNDERVISNINGSMINISTERIETS STARTSIDE
| Næste kapitel
Til sidens top