Undervisningsmidler

 

§ 44, stk. 4

Skolebestyrelsen godkender undervisningsmidler.

Skolebestyrelsen har ret til og ansvar for at godkende de undervisningmidler, der bruges i skolens undervisning og på skolebiblioteket. Undervisningsmidler forstås herved i bred forstand og omfatter derfor bøger, materialesamlinger, computerprogrammer, avisudklip, fotokopier, pjecer mv.

Det er imidlertid ikke hensigten - og heller ikke særligt praktisk - hvis skolebestyrelsen skal føre tæt kontrol med, at der kun anvendes undervisningsmidler, der er godkendte på forhånd. Skolebestyrelsen kan fx udvælge enkelte områder og fastsætte nærmere principper for resten. Det kræves dog som minimum, at skolebestyrelsen får orientering om de undervisningsmidler, skolen har anskaffet.

Skolens leder har ansvaret for, at skolebestyrelsens beslutninger bliver respekteret. Men i praksis vil det sige den enkelte lærer. Det giver samtidig læreren mulighed for at anvende dagsaktuelt materiale i undervisningen uden først at skulle indhente skolebestyrelsens godkendelse.

Når det drejer sig om godkendelse af indkøb af undervisningsmidler til skolebiblioteket anbefales det, at skolebestyrelsen vedtager principper for godkendelsen i stedet for at skulle godkende hvert nyt bogindkøb mv. Princippet kan med held følges op med en aftale om et årligt møde mellem skolebestyrelsen og skolebibliotekaren, hvor man drøfter mål og strategier for skolebiblioteket. Skolebiblioteket er det centrale omdrejningspunkt, når det gælder kvalitetssikring af, at skolen råder over de undervisningsmidler, der er behov for i klasserne og elevernes informationssøgning i forbindelse med fx projektopgaven.

 

 

 



Forsiden | Forrige Kapitel | Næste kapitel